Sälja båt

VI SÄLJER DIN BÅT - GÖR EN LYCKAD BÅTAFFÄR MED OSS

När du bestämt dig för att sälja din båt hjälper vi dig att hitta rätt köpare och göra en lyckad båtaffär. Mångårig erfarenhet av båtar och försäljning gör att du med gott förtroende kan lämna din båt till vår försäljningsbrygga vid Gåshaga Marina på Lidingö. När du säljer din båt genom oss, tar vi hand om hela försäljningsprocessen.

INLEDANDE KONTAKT OCH VÄRDERING

Vi träffas eller pratar med varandra om båten som ska säljas. Vi samlar in fakta om märke, årsmodell, motor, utrustning och skick. Använd gärna formuläret nedan för en första kontakt. Vi värderar båten baserat på tidigare avsluts statistik samt hur marknaden ser ut i dagsläget. När vi kommit överens om en realistisk prisbild och ett rimligt arvode vi tar för att sälja båten upprättar vi ett förmedlingsavtal som vi går igenom och skriver under tillsammans.

INSAMLING AV DOKUMENTATION

Vi gör en grundlig genomgång av båten för att dokumentera dess skick och funktion. Som säljare ombeds ni fylla i en frågelista tillsammans med oss. Vi behöver en kopia på ditt försäkringsbrev samt köpehandlingen som styrker att båten är i din ägo. All dokumentation avseende tidigare service och underhåll av båten vill vi gärna också ha underlag på. Detta är viktigt då en dokumenterat välservad båt har ett högre värde och är lättare att sälja.

MARKNADSFÖRING 

Härifrån sköter vi sedan alltsammans från att fotografera båten på ett säljande sätt till att skapa en säljande beskrivning och annonsera på de marknadsledande annonssajterna. Våra annonser innehåller utöver bilderna den viktigaste informationen om båten, en säljande beskrivning samt förmånliga förslag på finansiering och försäkring.

VISNING OCH PROVKÖRNING

Vi tar hand om din båt när den ligger vid vår försäljningsbrygga och håller den i ett rent och städat skick. Vi ansvarar för visningar med generösa öppettider, inklusive helger under säsong. Vi är initialt restriktiva med provkörning av våra försäljningsuppdrag. Vi ser gärna att diskussioner kring priset och båtens skick är avklarade innan provkörning sker.

FÖRSÄLJNING

Vi tar hand om all kundkontakt, prisförhandling och kontraktsskrivning. Vi erbjuder ofta möjligheten att ta köparens båt i inbyte för att få ihop affären. Vi upprättar ett köpeavtal med köparen som betalar in en handpenning. Båten ska sedan slutbetalas och hämtas från vår försäljningsbrygga normalt inom en vecka. I samband med leveransen gör vi en noggrann genomgång av båten och dess funktioner med köparen. Redovisning av köpeskilling till dig som säljare sker inom 10 bankdagar från att båten är levererad.

SAMARBETSPARTNERS

I samarbete med våra partners kan vi även erbjuda våra kunder polering och rekonditionering, vinterförvaring, båt- och motorservice, installation av extra utrustning samt båtplats i sjön.

VÅR INRIKTNING

Vi har stor efterfrågan på båtar som Askeladden, Aquador, Bayliner, Bella, Buster, Chaparral, Finnmaster, Flipper, Monterey, Nimbus, Ryds, Stingray, Uttern, Yamarin mfl. 

Har du en båt som du tror kan intressera oss, tveka inte att fråga!

Vi köper även båtar kontant - Kontakta oss för en kostnadsfri värdering av din båt!